Mobiilimittari

Digimuutosmalli

EU:n hankelogoja.

Selvitä Mobiilimittarilla liittymäsi laatu

Mobiilimittarin ikonikuva.

Mobiilimittari on pääasiassa matkaviestinlaitteiden verkkoyhteyden laadun mittaamiseen tarkoitettu palvelu, jonka avulla voit testata liittymäsi suorituskyvyn missä päin Suomea tahansa. Mobiilimittarin tavoitteena on auttaa käyttäjiä liittymän valinnassa tarjoamalla ilmaisen ja helppokäyttöisen mittauspalvelun.

Mobiilimittari on ilmainen palvelu, jolla käyttäjä voi mitata oman verkkoyhteytensä laadun. Palvelun avulla käyttäjän on helppoa selvittää esimerkiksi vastaako tilattu liittymä odotuksia, millaista palvelunlaatua muut käyttäjät ovat samalla alueella saaneet ja toimiiko jonkin toisen operaattorin verkko selvästi paremmin. Mittauspalvelu on suunnattu pääasiassa matkaviestinlaitteille.

Tutustu Mobiilimittariin tarkemmin sekä sen käyttöön liittyviin huomioihin: www.mobiilimittari.fi/fi/etusivu => Tietoa

Mittaamiseen käytetään Mobiilimittarin päätelaitesovellusta, jonka käyttäjä voi ladata omaan laitteeseensa (Android- ja iOS-pohjaiset laitteet). Sovelluksen käyttäminen on suoraviivaista ja käyttäjä näkee mittauksen päätulokset heti mittauksen jälkeen. Tämän lisäksi päätelaitesovelluksella on mahdollista tarkastella tarkempia tietoja edellisestä mittauksesta. Tuloksia voi katsoa myös kartalta sekä päätelaitesovelluksessa että websivulla.

Mobiilimittari.fi-sivuston näkymä mobiililaitteella, hyvä laatu.
Kuvankaappaus mobiililaitteessa, jossa avoinna mobiilimittari.fi-sivuston tulossivu.
Mobiilimittari.fi-sivuston näkymä mobiililaitteella huono laatu.
Kuvankaappaus mobiililaitteessa, jossa avoinna mobiilimittari.fi-sivuston tulossivu.

Mobiilimittaripalvelua voi käyttää suoraan sovelluksen latauksen jälkeen. Palveluun voi myös rekisteröityä ja rekisteröitynyt käyttäjä saa käyttöönsä seuraavia vain rekisteröityneille käyttäjille suunnattuja ominaisuuksia:

  • Pelkästään omien tulosten visualisointi kartalla
  • Tilastotietoja omista mittauksista
  • Uusia toiminnallisia piirteitä käyttäjätasojen nousun myötä

Lisätietoa

Traficom: tokkiikonetti.fi
Mobiilimittari: www.mobiilimittari.fi/fi/etusivu

Petri Jurmu
Erikoistutkija
Teknologian tutkimuskeskus VTT
E-mail: petri.jurmu@vtt.fi
p. 040 535 2341